Kommer Bitcoin att nå 20 000 dollar före slutet av 2020?

Bitcoin har överträffat $ 16 000. Vad kommer härnäst?

Tja, folk, ögonblicket har anlänt – Bitcoin är uppe och över $ 16 000 för första gången på mer än två år.

Passet över $ 16 000-markeringen kommer efter en vecka med långsamma och stabila vinster; förra fredagen visade BTC redan tecken på att gå till $ 16 000 som en fortsättning på ett starkt rally som hade börjat tidigare i veckan.

Medan den uppåtgående kurvan var liten under hela denna vecka har vinsterna varit konsekventa, och vissa analytiker tror att en uppgång till $ 20 000 kan vara precis runt hörnet.

Vad driver Bitcoin upp?

On-Chain-mätvärden är gynnsamma för en ökning i BTC-pris

Simon Peter, en analytiker på social investeringsplattform, eToro, sa att en del av Bitcoins uppåtgående rörelse har att göra med BTC: s tekniska grunder.

„Den senaste tidens svårighetsjustering på kedjan måste ha bidragit till den senaste prisökningen“, förklarade han i ett uttalande som delades med Finance Magnates. „Det sjönk till 16.878 biljoner förra tisdag, den näst största minskningen genom tiderna.“

Denna minskning av gruvproblem kan också förklara explosionen av hashkraft som har ägt rum sedan början av denna månad.

”Med färre driftskostnader att täcka blir gruvarbetare mindre pressade att sälja, vilket skapar mer efterfrågan på kryptotillgången; och bitcoin, som guld, är mottagligt för prisutveckling på utbud och efterfrågan, fortsatte Simon.

Och som „Twitter-poet“ och känd sändare säger Max Keizer alltid: „priset följer hashfrekvens.“

Därför är Simon Peter optimistisk: „med tanke på att vi redan har gått över 15 000 $ … mitt nästa mål för investerare att fokusera på skulle vara 17 500 $.“

Big Finance och Big Tech börjar komma in i Bitcoin

Kadan Stadelmann, Chief Technology Officer för Komodo, berättade för Finance Magnates att pressen över 16 000 dollar har mycket att göra med efterfrågan från finansbranschen.

„Bitcoin-priset drivs delvis upp på grund av det faktum att stora aktörer och investerare i finanssektorn visar ett ökat intresse för bitcoin och visar en förvärvsaptit“, förklarade Kadan. „Detta kan ses i de senaste kontantallokeringarna till BTC från Grayscale, Square och andra värdepappersföretag som gör hopp till BTC.“

Förutom att stora företag som gör direktinvesteringar i Bitcoin Circuit banade Paypal också vägen för ytterligare detaljhandeln med tillkännagivandet att det skulle tillåta sina användare att köpa och spendera kryptovalutor genom sin plattform, en faktor som många analytiker säger att Bitcoin ser fortfarande en boost från.

Kadan Stadelmann påpekade att „Paypals beslut att höja veckovisa inköpsgränser från 10 000 dollar till 20 000 dollar är ett annat positivt tecken för dess antagande av krypto.“

Dr. Garrick Hileman, forskningschef på Blockchain.com, berättade för Finance Magnates att „Big Tech gör krypto mer tillgängligt och säkert att köpa, vilket leder till tveksamma investerare som var intresserade men fastnat på sidorna“ och tillade att „Square’s nyligen rapporterade $ 1,6 miljarder i bitcoinförsäljning är bara en start. ”

Men vad har drivit detta institutionella och big-tech intresse för krypto i första hand? Hileman berättade för Finance Magnates att ökningen av kryptorelaterat intresse från institutionella aktörer som har inträffat i år kan spåras till det amerikanska kontoret för valutaövervakarens beslut att låta banker tillhandahålla vårdtjänster för kryptovalutor.

„Big Finance uppmuntras av den amerikanska regeringens gröna ljus på bankförvaring, och det finns ett lopp för att ge kunderna enkla bitcoininvesteringar,“ sa Hileman.

Finns det 20 000 dollar i korten före slutet av 2020?

Vad är nästa för Bitcoin?

Konsensusen bland många analytiker verkar vara att $ 20k finns i korten, det är bara en fråga om när.

Faktum är att „Jag tror att vi sannolikt kommer att se priset på bitcoin stiga till 20 000 $ och till och med längre bort på kort sikt“, berättade Kadan Stadelmann för Finance Magnates.

”Många investerare talar om $ 20 000 som den senaste rekordstegen i månatliga ljus, vilket är ett viktigt landmärke på listorna. Med en känsla på 13,8 000 dollar är den här månaden på väg att stängas ovan, fortsatte han. „Hur som helst kan det potentiellt vara det högsta månatliga ljuset i BTC-historien.“

Garrick Hileman sa också att Bitcoin „mycket lätt kunde“ passera över 20 000 dollar, även om han gjorde en viktig skillnad mellan det förutspådda passet över 20 000 dollar och räckvidden upp till 20 000 dollar som inträffade i slutet av 2017.

„Den senaste prisåtgärden skiljer sig från den galna streck som vi såg i slutet av 2017“, sa han. Där 2017-körningen till $ 20 000 verkar ha till stor del drivits av extrem och kortlivad detaljhandelshype, verkar denna körning till $ 20 000 komma från en mer hållbar plats: ”vi har byggt och konsoliderat mot detta de senaste två år, sade han.

„Ingen kan säga med säkerhet, men det förvånar mig inte att se bitcoin nå 20 000 dollar före årets slut.“

„En avveckling är troligtvis på kort sikt.“

Ändå, även om BTC når $ 20 000 innan 2020 är över, kan det finnas några stötar längs vägen.

„En försäljning är sannolikt på kort sikt, eftersom många investerare och handlare bara kommer att försöka tjäna pengar“, säger Kadan Stadelmann till Finance Magnates. ”Bitcoins nuvarande högre volatilitet och marknadsfluktuationer är båda ett tecken på en sådan dynamisk prisrörelse.

„Det bör dock inte påverka priset och värdet på lång sikt negativt“, fortsatte han.

När allt kommer omkring har det funnits några aktuella och betydande hausseartade indikatorer på marknaden.

Till exempel, „följer priset på Bitcoin vanligtvis nära utvecklingen på andra finansiella marknader, såsom aktier,“ sa Kadan. ”Aktiekurserna har varit stillastående de senaste veckorna, medan Bitcoin har gett vinster. Detta kan vara ett tecken på att fler människor vill komma in på kryptomarknaden som inte tidigare var inblandade. Men om vi förväntar oss att den långsiktiga trenden med priskorrelation fortsätter kan det finnas en priskorrigering för BTC. ”

Don’t Fear the Re (aper) -Tracement (Mer Cowbell, någon?)

Simon Peter sa också i sitt senaste uttalande att han „förblir hausse på bitcoin“, men att han också skulle „varna för att en retracement finns på korten.“ Men denna retracement „bör inte fruktas.“

Vad kommer att få retracement att inträffa? Förutom investerare som letade efter enkel vinst sa Peter att en del av kontanterna som har flödat in i Bitcoin kan spridas till andra alternativa tillgångar innan Bitcoin når $ 20 000: ”Det är troligt att investerare, efter att ha sett att deras bitcoininnehav uppskattas, kommer att se till ta en del av vinsten och återinvestera i altcoins eller håll kontant, sa han.

Garrick Hileman sa också att en möjlig försäljning inte är något att frukta på kort sikt: „försäljningar är alltid möjliga“, sa han.

”Vi har sett tidigare att priset på bitcoin kan ta ett betydande dyk, och ibland tar det ett tag att röra sig igen. Men till skillnad från många andra tillgångsbubblor som stiger och kraschar och aldrig kommer tillbaka, har Bitcoin konsekvent återhämtat sig till nya toppar. Vi tror att det bara kommer att fortsätta att bli mer och mer integrerat i vardagens ekonomiska liv för fler människor. ”

„Historiken visar att priset på BTC har kunnat återhämta sig från massiva försäljningar.“

Kadan Stadelmann påpekade också att även i de värsta omständigheterna har Bitcoin alltid studsat, så småningom.

„Det är viktigt att titta på makrotrender“, sa han. ”Historiken visar att priset på BTC har kunnat återhämta sig från massiva försäljningar.

”Det är också viktigt att komma ihåg hur BTC-priset historiskt har ökat till följd av det minskade utbudet som uppstår efter halveringshändelser. Även om köpefterfrågan förblir relativt låg är det nya utbudet som skapas bara ungefär 900 BTC per dag, medan det tidigare var cirka 1800 BTC per dag. ”

Dessutom påpekade Kadan att „något att tänka på är att inte bara BTC stiger utan också totalt marknadsvärde och BTC-dominans ökar“, en faktor som han tror „ger en möjlig sammanflöde av indikationer för momentum-shifting med BTC. ”

Data från TradingView visar faktiskt att Bitcoin-dominansen har ökat från ungefär 59,6 procent till 65,8 procent under den senaste månaden.