Rapporteer: Werkloze claims in de VS hebben geleid tot een liefde voor Bitcoin…

De recordwerkloosheid in de Verenigde Staten heeft een geheel nieuwe waardering en liefde voor bitcoin en zijn altcoin neven en nichten teweeggebracht.

Geen baan? Bitcoin kan helpen

In de Verenigde Staten zijn miljoenen mensen hun baan kwijtgeraakt en hebben zij hun werkloosheid aangevraagd in het kielzog van de pandemie van het coronavirus, waarbij het aantal wekelijkse aangiften met miljoenen mensen tegelijk is toegenomen. Bedrijven moesten onverwacht sluiten omdat president Donald Trump eind maart een nationale noodtoestand uitvaardigde en een volledige sluiting van de economie afdwong totdat de pandemie was geluwd.

Als gevolg daarvan werden bedrijven gedwongen om afscheid te nemen van hun werknemers of moesten ze een groot aantal werknemers op verlof sturen. Hoe dan ook, er zijn veel mensen die vandaag de dag niet werken en die hulp hebben gezocht bij digitale middelen, omdat ze geen middelen hebben om geld te verkrijgen zoals ze normaal gesproken zouden doen via een reguliere arbeidspositie.

Een van de redenen dat bitcoin Code zo betrouwbaar is geworden in de hoofden van de mensen is dat het niet kan worden uitgegeven op de manier waarop standaard geld wordt uitgegeven. Zo zag eind maart de goedkeuring van ongeveer 2,2 biljoen dollar aan economische hulp als een middel om de VS in deze verwarrende tijden overeind te houden. Ondanks de goede bedoelingen vonden veel cijfers – zoals CEO van Tesla en SpaceX Elon Musk – dat de stimulerende controles die met de goedkeuring van het wetsvoorstel kwamen, een slecht idee waren.

Zij stelden dat het drukken van geld uit het niets technisch gezien niet mogelijk is zonder de voorwaarden te scheppen voor inflatie en andere economische problemen.

In tegenstelling tot het reguliere fiat is bitcoin gedecentraliseerd en kan het niet zomaar worden gedrukt wanneer een bank meer nodig vindt.

Bovendien groeide de bitcoin van iets meer dan $4.000 medio maart tot iets meer dan $10.000 tegen de tijd dat begin mei kwam. De munt slaagde erin om zijn enorme verliezen in een relatief korte periode te recupereren, wat veel mensen doet geloven dat de munt in de loop der jaren waarschijnlijk gerijpt is en een deel van zijn kwetsbaarheid voor prijsschommelingen heeft verloren.

Velen zullen de munt gebruiken zoals Fiat

Onderzoekers van de Tokenist leggen uit dat veel Amerikanen, volgens een nieuw onderzoek, waarschijnlijk binnen de komende vijf jaar bitcoin zullen kopen. Zij verklaren:

Met meer dan 20 miljoen Amerikanen die momenteel werkloos zijn, is het publieke verhaal over bitcoin veranderd. De resultaten zijn opvallend. We vonden een toegenomen kennis van, en een groeiend vertrouwen in, bitcoin onder alle onderzochte leeftijds- en geslachtsgroepen. Dit effect was het meest uitgesproken bij duizendjarige respondenten, van wie 45 procent nu bij voorkeur zou investeren in bitcoin boven aandelen, onroerend goed en goud.

Naast deze gegevens gelooft meer dan 40 procent van de respondenten – ongeveer 59 procent zijn millennials – dat bitcoin de komende tien jaar op hetzelfde niveau als fiat zal worden gebruikt.